Hotell & Mat

Det persiska köket – en av världens äldsta matkulturer

 

Det persiska köket – en av världens äldsta matkulturer

Den persiska maten har påverkat och inspirerat matlagningen i en rad länder såsom Grekland, Turkiet och Indien. Därmed kommer du att känna igen vissa gemensamma drag: vissa såser i kombination med ris kan få dig att tänka på indisk mat, till exempel. Till skillnad från den indiska maten är iransk mat sällan särskilt stark men däremot rikligt kryddad och med många smakkombinationer. Liksom i andra orientaliska länder dukar man också upp all mat till en buffé, istället för att servera förrätt, varmrätt och efterrätt i tur och ordning.

 

Ett utmärkande drag för just det iranska köket är att man tillsammans med kött använder bär eller puré av granatäpple i maträtterna för att få till en syrlighet. Det här känner du förstås till från svensk husmanskost med exempelvis lingon till köttbullar eller wallenbergare. Torkade bär, söt frukt, nötter, grönsaker och givetvis saffran spelar huvudrollen i maträtter som ofta innehåller fågel eller lamm. Till maten hör ofta också sallad med en yoghurtdressing, och ris som serveras knaprigt. Istället för efterrätt finns ofta te och inkokt eller färsk frukt.

Hotel

Här kommer några bilder från olika hotel i Iran.

Hotel & Mat

Företagsuppgifter

 

Ciran AB (ORG.nr 559020-2189)

 

 

Senaste nytt

 

För närvarande säljer vi inga resor till Iran

Kontakt information

 

Fyrtornsgatan 1A

72210 Västerås

Email: kontakt@ciran.se

Telefon: 073 58 33 017

Copyright @ All Rights Reserved

CIran AB 2018