Praktisk information

Praktisk information inför din resa till

Iran

Fördelen med att resa med oss är ju att vi ordnar med allt det praktiska från det att du reser iväg tills dess att du är tillbaka i Sverige igen. Inför avresan finns dock några grundläggande saker du behöver tänka på.

Vilka vaccin behöver jag?

Ta kontakt med en vaccinationsbyrå i god tid före avresan. I många fall behövs inga särskilda tillägg men särskilt om du reser med barn som ännu inte haft alla barnsjukdomar kan vaccination bli aktuellt. Läs mer på Vaccinationsguiden om vad som gäller.

 

Vad gäller för pass och visum till Iran?

Vi ordnar visum men du behöver själv se till att du har ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter din utresa från Iran. Kontrollera att passet inte har börjat gå sönder i bindningen och att det även i övrigt är i gott skick. Passet behöver också innehålla minst två tomma sidor.

 

Vilken typ av reseförsäkring behöver jag?

Som resenär behöver du ha en försäkring som täcker hela resan. Vi rekommenderar Europeiska ERV:s reseförsäkringar men har du en motsvarande försäkring så går det naturligtvis också bra.

 

Hur mycket pengar behöver jag växla?

Mat, resor, hotell och inträden ingår i resans pris. Det du behöver beräkna är alltså hur mycket du behöver till egna utgifter under resan. Det är inte möjligt att handla med bankkort under resan.

 

Hur säkert är det att åka till Iran?

Iran är idag ett säkert resmål utan oroligheter. Landet har inte drabbats av några attentat och Svenska ambassaden i Teheran bedömer att risken för oroligheter är låg. Även enligt Utrikesdepartementet är den personliga säkerheten i Teheran ”relativt god i jämförelse med många andra huvudstäder i världen”.

 

Vad behöver jag ta med mig?

Förutom det du alltid brukar packa ner i resväskan kommer du att behöva vissa plagg som motsvarar Irans regler för klädsel. Om du är kvinna behöver du ta med en sjal som täcker ditt hår och halvlånga, långärmade skjortor eller tunikor. Det går bra att bära byxor men såväl byxor som kjolar måste gå ner ända till anklarna. Om du är man är det alltid långbyxor som gäller.

 

Temperaturerna varierar och du kommer troligtvis att behöva såväl svala plagg som någon varmare tröja och jacka. Bekväma skor är givetvis ett hett tips.

 

Vilka regler gäller även utlänningar i Iran?

Sjal för kvinnor är lagstadgat och alkohol är förbjudet för alla. Att ta seden dit du kommer är ett pragmatiskt förhållningssätt för att du ska kunna njuta av din resa och uppleva så mycket som möjligt av både landet, kulturen och historien.

 

Företagsuppgifter

 

Ciran AB (ORG.nr 559020-2189)

 

 

Senaste nytt

 

För närvarande säljer vi inga resor till Iran

Kontakt information

 

Fyrtornsgatan 1A

72210 Västerås

Email: kontakt@ciran.se

Telefon: 073 58 33 017

Copyright @ All Rights Reserved

CIran AB 2018